понеделник, 25 февруари 2013 г.

Идеята!

Както повечето от вас знаят- живеем и отглеждаме децата си в природата, опитваме се да го правим съобразно нейните закони, и едновременно с това работим/правим, каквото обичаме. това обаче се равнява на непосилно много работа за едно единствено семейство. Преди време, когато хората са живели естествено така, то е било в общности от хора, които всячески са си помагали! Ние тук дори и баби и дядовци нямаме, а доброволците са за малко и не ги е еня много за нищо:) за да успеем да се справим ни трябва мрежа от хора, които да ни помагат. не можем да сме на сто места едновременно. няма как докато гледам децата, готвя, въртя домакинството и правя разсади, да си правя и счетоводството. нито пък имам идея как да си направя бизнес плана! дори нямам време да прочета какви програми има, по които можем да кандидатстваме, за да сбъднем проекта за Имението на Щастливите Коне. 
 Искаме да направим кооператив- ето това си представяме за него:

ИМАМЕ ЗЕМЯ, ДОСТАТЪЧНО, ЧЕ ДА ХРАНИМ ЦЯЛ ЛЕГИОН...Е, ПОНЕ 10 ИНА СЕМЕЙСТВА И ДА ОСТАВА ЗА ПАЗАР!!! ИМАМЕ КОНЕ-ЩАСТЛИВИ И ГОТОВИ ДА ПРАВЯТ НАС ЩАСТЛИВИ- СПОРТНИ, ТУРИСТИЧЕСКИ, ТЕРАПЕВТИЧНИ- ВСЕКИ СПОРЕД СТИЛА/ВКУСА. ИМАМЕ 42 ДЕКАРА МАЛИНИ, КОИТО САМИ ПО СЕБЕ СИ СА ОТДЕЛЕН БИЗНЕС. КЪМ НЕГО ПРИБАВЕТЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ПЧЕЛИ. ИМАМЕ 30-НА КОЗИ. ПАСИЩА.ГОРИ С БЪРЗО РАСТЯЩИ, ВЪЗОБНОВЯЕМИ ВИДОВЕ. УНИКАЛНИ ЛИВАДИ С РЕДКИ БИЛКИ. С ДВЕ ДУМИ БОГ ДАВАЛ, ДАВАЛ- НАПРАВО СЕ ЗАБРАВИЛ :) ИМАМЕ И ИЗГРАДЕНИ УКРИТИЯ ЗА НАБЛЮДЕНИЕ И ФОТОГРАФИРАНЕ НА ПТИЦИ. ИМАМЕ СМЕНЕН СТАТУТ НА ОЩЕ ЗЕМЯ И МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ ЕДНО ПРЕКРАСНО ИМЕНИЕ, ПАРК- КОЕТО МАЛКИ И ГОЛЕМИ ЛЮБИТЕЛИ НА КОНЕТЕ, СВОБОДАТА И КРАСОТАТА, МОГАТ ДА ПОСЕЩАВАТ И ДА СПОДЕЛЯТ, ДА СЕ УЧАТ И ДА НИ УЧАТ НА ВСИЧКО ЩО Е ЕСТЕСТВЕНО И ПРИРОДОСЪОБРАЗНО- ПРАКТИКИ, ТЕХНОЛОГИИ, ЗАНАЯТИ, ИЗКУСТВА, СПОРТ, ИГРИ, ЧИСТА ХРАНА, КАКТО И ДУХОВНА ТАКАВА. МЯСТО В ПРИРОДАТА, КЪДЕТО ХОРАТА ДА МОГАТ ДА СЕ СЪБИРАТ И СЪС СЕМЕЙСТВАТА СИ ДА СТРОЯТ КУПОЛИ, ГЛИНЕНИ КЪЩУРКИ, МОСТОВЕ, ЕЗЕРЦА, ГРАДИНИ- НЕ КАТО В ТЪПИЯТ ФАРМ, ИЛИ ДРУГ ТАМ ВИЛ, А НАИСТИНА!!!

1 коментар:

  1. Наистина се възхищавам на това което вече сте направили и на огромното ви желание да се развивате! И аз имам същата мечта, вярвам че ще се сбъдне!:)Честита баба Марта!
    Надявам се скоро да успея да дойда до вашето чудно място и да се запознаем!

    ОтговорИзтриване