четвъртък, 7 ноември 2013 г.

07.11.2013

Добро утро от Хепи Хорсес,

Мили ми Смехурко, ми се иска да започна, защото слънцето свети силно и топло въпреки че е ноември. Атмосферата е чиста и прозрачна и нито един самолет не оставя следи. Никакви. Циганското лято за мен и конете е отлична възможност за тренировки. Нивите са разорани и подравнени, идеални за галопиране. Не е  топло, не е и студено. Няма мухи. Тревата е зелена, абе в Рая трябва да е нещо подобно. Табуна на Щастливите коне и ние живеем в долината на Тракийските царе избрали мястото с пълното съзнание за природните сили тук. Река Тунджа и Връх Триглав не се нуждаят от реклама в wildlife photography изданията, защото тук природата в кадър и по-специално извън него се отличава с уникално съчетание на животински видове и хабитати върху фон от изящен релеф.

  
Въпрос към Свилена: какво се върши по това време в домашната градина, има ли култури за които трябва да се погрижим точно Тук и Сега?  
-Да в много райони на страната сега се сади чесъна и баклата, може да се прибира късното зеле, рукула, спанак-  стига да сте си направили труда да ги засадите навреме.

Днес луната е в съзвездие Стрелец. Това е огнен знак, затова е подходящо да се сеят/садят плододаващи култури като например Бакла. Изчакайте до събота за чесън, лук и други кореноплодни.1 коментар: