петък, 8 ноември 2013 г.

корабен дневник 8.11.2013

Добро  утро приятели,

Наскоро обсъждахме с приятели от долината, любимата ми напоследък тема за прабългарите.  Бих искал да ви препоръчам книгата на Спас Мавров – Български сакрални приказки. Бих бил още по-щастлив,  когато няма да има българин, който да не знае думи като ОРЕНДА, САРАКТ, ТАНГРА.  В тази връзка препоръчвам горещо поредицата "Тангра" на Токораз Исто и моля всички пречупени философи, промити от силите, които не желаят нас българите да ни има на белият свят да престанат да виждат историята като кастриран катър, защото нашата история е буен жребец, който предпочита достойната смърт, пред живота на колене.
 
Преди да поканя в студиото Свилето, искам да направя едно съобщение: Хепи Хорсес има малък офис/ клуб в София, където всеки би могъл да се запознае с нашата агенция "Напред към природата", да опита какво произвеждат българските земеделски производители, да вземе от библиотеката, в която искаме да съберем най-ценните български текстове. В тази връзка ние търсим домакин на клубът. Подходящи са хората с универсални възможности на творци и с едно единствено качество, любов към Земята. Заплатата, стига да има такава,  няма да ви стигне. Работно време – „само един живот не е достатъчен..”  Длъжностна характеристика – да е готов да служи за постигане на щастието на щастливите коне и техните приятели сред хората. Това е. СиВи не е необходимо. Интервю и урок по езда са задължителни за желаещите. :)

-Здравей Свиле, ти как си представяш българският народ  да преодолее кризата на която сме свидетели днес?
-в идеалният вариант Българинът би си дал сметка, колко от нещата, които "иска"и "трябва да има"- са наистина необходими, и как тази химера за повечето възможности и по-добрият живот в големия град и чужбина, е само уловка целяща да го пороби още повече, и вместо да се остави да бъде погълнат от тази паст на системата, би се върнал към истинските си корени- към селото. Би намерил радост в малките неща и би заживял щастливо, грижейки се за прехраната си, като работи заедно със семейството си, защото през вековете той е доказал че това го умее. J Но това все пак е идеалният вариант и за съжаление, в реалността за да стане това, трябва колективното ни съзнание да бъде с по-висока вибрация, постигането на което отнема доста време, но аз съм сигурна, че ще пораснем и до този момент. 
А за сега, бихме могли да оцелеем използвайки доказаният закон за привличането – концентрираме се върху хубавите неща, които ни се случват и успяваме да привикаме все повече от тях. Отделно трябва да спрем да обвиняваме вечно друг за ситуацията в която се намираме-световната криза,политиците, шефа, жената/мъжа, децата… Ако  успеем да поемем напълно отговорността само и единствено върху себе си, ще можем занапред да правим по-осъзнати и мъдри избори. А ако към това, прибавим и древната практика да се събуждаме и лягаме с думата „благодаря” на уста, което понякога е равносилно на медитация, то тогава успехът ни е гарантиран.Няма коментари:

Публикуване на коментар