неделя, 22 ноември 2015 г.

Ароматно къри с тиква

Изключително лесна и много ароматна и вкусна рецепта подходяща за есенния сезон

Необходими са:
2 с.л. масло или гхи
1 глава лук
2 скилидки чесън 
2.5 с.л. къри на прах
1 кг. тиква 
2 средни картофа
2 ч.ч. зеленчуков бульон или вода
Сол, пипер на вкус
1/2 чаша стафиди
1 ч.ч. замразен грах
По желание нарязан на ситно пресен кориандър или магданоз

Маслото се сгорещява в широк тиган или уок на силен огън. Прибавя се дребно нарязаният лук и се запържва до златисто кафяв за 5 минути. 
Прибавя се и наситнения чесън и се разбърква с лука за около минута.
Идва ред на кърито, солта и пипера. Добавете тиквата и картофите обелени и нарязани на кубчета и гответе 5 минути, разбърквайки ги.
Изсипете и бульона или водата заедно със стафидите, намалете котлона и сложете похлупак.
След 15 минути добавете граха. 
Отново похлупете за 5 или 10 минути или докато омекнат тиквата и картофите.

 По желание поръсете преди поднасяне със зелен кориандър или магданоз. 

Аз поднесох ароматното къри с гарнитура от ориз и леща с гъби тръбненки и щедра порция зелена салата от производителите на фермерски пазар Римската стена!

Няма коментари:

Публикуване на коментар