петък, 27 ноември 2015 г.

Защо да насърчите детето си да открие света на конната езда?

Ползи  за детето от конната езда и общуването с конете

Кое дете не обича конете? Момчета и момичета по целия свят мечтаят и играят яздейки въображаеми  коне.
Защо е това привличане? Дали е силата и свободата, които конят символизира за малкото дете? Може би. Или е просто заради радостта да си имаш космат двуметров приятел.
 Има много причини, поради които децата са привлечени от конете, както  и  много добри такива, заради които да доведете детето си и го запознаете с конете.

Ползи от ездата:
Тези от нас, които яздят, знаят чудесно за многото ползи от конната езда. Разбира се между тях са общуването с животното и с природата, както и физическите упражнения. Но някои ползи остават скрити на пръв поглед. Мнозина смятат, че конния спорт е много скъпа привилегия само за хора с възможности. Аз лично не бих могъл да сложа цена, на това което получавам от конете. Това е доживотна любов, която ни носи различни ползи в различни фази от живота ни.

Познавам много възрастни ездачи, които споделят една и съща история, за това как интересът им към конете ги е отървал от доста проблеми и падения по време на пубертета.
Една майка обяснява много добре нещата така: „Мога да използвам всички тези пари за конен спорт сега и децата да бъдат активни и стоят настрана от неприятностите в тази възраст, които сполетяват повечето им връстници, или мога да използвам същите пари, че и в пъти повече, по-късно за терапии и програми за отърваване от зависимости. Аз предпочитам конете!”

Конете поддържат децата активни. Все повече деца и у нас имат проблем с теглото и застояването у дома пред мониторите, а родителите търсят добра възможност да допринесат за здравето на децата си. Конната езда може да бъде перфектното решение, защото освен физическите упражнения, подобрява и баланса и координацията,  . Напредвайки в ездата детето добива самочувствие и чувство за свобода. Да се грижи за коня изисква от детето да бъде отговорно. Учейки се да се грижи и храни животното, детето се научава и да бъде грижовно към другите.

Не забравяйте за сигурността. Дори и най-спокойния кон, може да представлява опасност- особено за дете,затова трябва да сме винаги предпазливи и да спазваме някои правила. Конят е голямо животно и трябва да бъде третиран с респект, за да останат от изживяното с него положителни емоции, както у вас, така и у него! 


Но най-вече, ездата трябва да бъде забавление! Поднесена от опитен инструктор, който е и добър педагог, ездата освен особено полезно занимание е и огромно удоволствие за детето.

Дайте на детето си по този забавен начин възможността да усвои знания и умения, за да е добро в ездата и сте му дали доживотно хоби. 
Не забравяйте да улавяте спомените в снимки  и клипчета и да се радвате заедно отново и отново на незабравимите моменти с конете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар