петък, 25 март 2016 г.

Дива пролетна млечна салата

По това време на годината, докато чакаме първите салатки и репички от градинката, плъзвам по поляните наоколо и събирам де що видя ядливо, за първата за сезона "дива салата". Тя всеки път се различава в зависимост от това какво намеря и най-вече какво друго имам у дома в момента, но основните "зелении" по това време обикновено са все същите. Стига да ги съберете от чисто място, всички ядливи растения през ранната пролет са изключително потентни на витамини и минерални вещества, така полезни за организма, особено след зимата. А ако сте и като мен- непоправим фен на всичко зелено, хрупкаво и сочно, то тази салата ще стане символ на пролетта и на вашата трапеза.

Необходими продукти:
 Зелении според сезона. В случая: врабчови чревца, бейби листа от глухарче, киселец, лапад; 
от градината добавих бейби листа от цвекло, рукола и хрян, както и два стръка пресен чесън.
У дома ми се намираха:
Кромид лук
Кълнове от леща
Кисело мляко
Натрошено козе сирене
Зехтин

1 коментар: