четвъртък, 16 февруари 2017 г.

Магьосникът на щастието


Авторът й - Никола  е препълнен с идеи, материал и записки за новата си трета книга, но: "как да седне човек да пише нова книга, когато 400 екземпляра от старата му стоят прилежно опаковани на дъното на един прибран от улицата поне стогодишен дървен сандък, било то и реставриран! Енергийно дори, смятам че е редно да приключа с едно такова нещо преди да започна следващото", споделя той.


10 години след написването на книгата "Магьосникът на щастието", на ул. Иван Вазов 13, там където се намираше култовия ъндърграунд магазин "Сектор 10", там където са се случвали част от описаните в книгата истори, там където през далечната 1893 е написан първият немско-български речник от прадядото на никола Иван Миладинов (не че има нещо общо в случая, но не е лошо помежду другото да понаучим някой-друг исторически факт! А те са много и мога да продължа, защото тази къща е на близо 140 години и наистина е скрила доста история зад стените си, ако ви се слуша- заповядайте!)

Та! Решихме да поканим всички желаещи на чаша вино и раздумка, за една юбилейна разпродажба на последните копия. Събираме се на 20.02.2017 след 18 часа.
ето и линк към събитието

Книгата можете да поръчате и на телефон 0988705101 (доставяме по куриер),
както и да закупите директно при нас в резерват Шаварите (на 10 км преди Самоков), или в центъра на София от  Be My Guest Hostel, на ул. Иван Вазов 13 (зад магазин Слънчоглед)

Корична цена: 7,90 лв.

Издател: Прозорец

Година на издаване: 2008

Корици: меки

Тегло:110 грама

Брой страници 120

Размери: 20х13Откъс от последната глава на книгата:
"През зимата на коня му поникват смешни косми и става като голямо куче. Кучето, конят и аз. Тук в природата, сънувах една ангелска принцеса от светлина. Тя идваше между съня и пробуждането, за да ми даде сили да продължа да играя от сърце. Губех се понякога, щом желанието ме сграбчваше. Гневът също ме спохождаше - враг на магьосника. Гмурках се под повърхността и ставах едно със СЕСИВО*. После отново излизах навън, за да осветя някой избран със светлината на собствения си живот. Изтощавах се и отново се скривах. Играех бити карти, залагах на губещи позиции - само и само да не призная, че мога всичко. Тежката отговорност на отговора на въпроса за смисъла на живота олекваше само когато издувах платната с дух от духа.
По този курс единствено се достига до земята на изобилието. Тайната пазена от векове, е вече заснета на филм. Да, любов моя! Ще изпия океан от заблуда, но ще постигна покоя на дълбините, където морската принцеса Индра пази тайната за изхода. Изходът от кръговрата на желанията и силата да изживееш резултата..."
*СЕСИВО - (СИЛА, ЕНЕРГИЯ, СВЕТЛИНА И ВСИЧКО ОСТАНАЛО)

"ето и още няколко извадки от съдържанието на "Магьосникът на щастието":
Няма коментари:

Публикуване на коментар